VR yhteistyöhön Veikkauksen kanssa sekä junaetäpäivän lanseeraus

railway-agl3.jpg

VR voisi alkaa yhteistyöhön Veikkauksen kanssa ja avata uuden tulos-/pitkävetopelin junien myöhästelyistä ja peruutuksista. Pelaamisen ei luonnollisesti tulisi perustua tuurikauppaan kuten junamatkustamisenkaan. Veikkaamisen kohteena voisi olla vaikka junan sekunttimääräinen myöhästyminen ja tämän suhde aikatauluperusteiseen matka-aikaan. Nettipelinä toimisi hyvin ja siellä voisi automaattilaskuri, joka antaisi ihmisille automaattisesti suhdeluvut annettujen määreiden avulla. Ennakkoon ostetun junalipun hintaan voisi sisällyttää yhden pelimahdollisuuden matkalle jännitettäväksi. Peleistä kerättyjä varoja voisi sitten käyttää sitten vaikka työmatkakuntoliikunnan tukemiseen, jota VR on jo nyt tukemassa jättämällä satunnaisesti Helsinkiin menevät ihmiset Pasilaan.

Junien myöhästymisestä on tullut maan tapa ja selitysten kuuntelemisesta kansanhuvia. Työmatkalaiset paikallisliikenteessä kärvistelevät VR:n palveluiden armoilla nyt talvesta toiseen, täydellä hinnalla, ilman mitään asiallista korvauspolitiikkaa aiheutuneesta vahingosta. Nyt sentään voisi saada Veikkauksen kautta taloudellista hyötyä työmatkamyöhästymistään.

Toinen huomionarvoinen tuote voisi VR:lle olla esimerkiksi  työliikenteeseen ”junaetäpäivä”. ”Mitä turhaan töihin menet ja turha on kotiin töitä tuoda” – voisi toimia sloganina. Luonnollisesti toimii vain rajatulle työmatkalaisryhmälle kuten esim. toimihenkilöille. Paikallisjuniin tulisi hommata toimivat verkkoyhteydet, tarvittavat tarjoilut ja muut työtekoon soveltuvat fasiliteetit.

Luonnollisesti toimii vain rajatulle työmatkalaisryhmälle kuten esim. toimihenkilöille. Paikallisjuniin tulisi hommata toimivat verkkoyhteydet, tarvittavat tarjoilut ja muut fasiliteetit. Aamulla voisi hypätä junaan ja siitä voisi sitten valua nykyiseen malliin kohti Helsinkiä. Mikäli sinulla on tapaamisia niin pyydä vieraasi vaikka Tikkurilasta junaan, ja he pääsevät noin tunnin sisään Pasilassa ulos (Helsinkiä ei voida luvata). Junan saapuessa Pasilaan juna voisi seisoa hetken siinä ja sitten lähteä takaisin kohti Riihimäkeä.

Pidemmillä matkoilla ylimääräistä odotusaikaa ja matka-ajan venymistä, sekä tämän tuomaa kiukkua voisi purkaa punttisalivaunussa. Hiet voisi sitten huuhdella saunavaunussa kunnon löylyjen ja vaikka saunaoluen avulla. Kirjasto voisi olla pitkän matkan junissa myös. Hyväkuntoisena, saunapuhtaana ja sivistyneenä on hauskempaa matkustaa vaikka pidempään, siinä voi ottaa pari lasia punkkua ja tuntea itsensä kovin eurooppalaiksi ja kylttyrelliksi.
Kirjoitus on kirjoitettu jo ennen joulun ongelmia, joten jätetään nämä joululiikenteen murheet aiheesta toiseen raapustukseen.

Toivotan tällä vakavahenkisellä kirjoituksella VR:n henkilöstölle jaksamista ja matkustajille parempaa uutta vuotta.

Kirjoitus ei ole puolueen tai ehdokkaan virallinen kanta ja tarinan todenperäisyyttä ei testattu/todettu. Lukemisesta aiheutunutta mielipahaa tai mahdollisia kuluja ei tulla hyvittämään. Ideat ovat vapaasti VR:n käytettävissä.

-romppu-

Kuva: Bigfoto.com

www.romppu.fi

Jätä kommentti

css.php