Päivi Räsäsellä ja Vihreillä on yhteistä

pönttö.jpg

Uudenlainen älykääpiöiden villitys on tullut Suomeen. Pysyvästi pesiytyy riesaksemme, jollei asiaan tulla puuttumaan kovalla kädellä. Erilaiset uhkailut ja älyttömästä pilkanteosta on tullut määrätyille ihmisille kansanhuvia, jossa annetaan piutpaut kaikille käyttäytymisnormeille ja yksilön oikeuksille. Niin sanotun sanavapauden nimissä huudellaan nimimerkkien takaa mitä mieleen juolahtaa. Sananvapaus on meillä ollut perinteisesti turvattu, kuten sen kuuluu ollakin ja tällä kirjoituksella ei ole tarkoitus rajoittaa sitä (oikein käytettyä).

Viimeisimpänä luin KD:n Räsäsen joutuneen kiusanteon ja uhkailun kohteeksi Internetissä.

Räsänen ja Vihreät ovat molemmat olleet erityisesti loanheiton kohteena huippukastia erilaisilla keskustelupalstoilla. Julkisuudessa tulee toki pystyä ottamaan kovaa kritiikkiä vastaan toiminnastaan. Uhkailua ja asiatonta loanheittoa ei tule hyväksyä millään muotoa. Retoriikka saa olla kovaa, värikästäkin ja pitää olla persoonallista. Henkilötasolla on oltava varovaisempi, kun taas puolueita arvostellessa voi käyttää kovempaa kieltä.  Internetissä helposti unohdetaan käyttäytymisnormit, jotka normaalielämässä ovat meille automaattisia ja joiden mukaan pääosa kansasta toimii.

Mielipiteitä saa ja pitääkin olla, mutta oma nimi alle ja kannetaan vastuu omista sanomisista. Toisaalta on hyvä olla puheen kohteena koska tylsistä asioista ja ihmisitä ei puhuta. Vihreät ja Räsänen tuntuvat molemmat olevan niitä jotka eivät jätä ketään kylmäksi – hyvä niin koska tylsistä asioista ja ilmiöistä ei puhuta.
Sananvapauteen vedotaan ja luullaan, että tämä antaa vapauden sanoa mitä tahansa. Monet keskustelupalstat antavat vielä mahdollisuuden kommentoida ja kirjoittaa nimimerkkien takaa mitä sylki suuhun tuo. Toki kirjoittajia voidaan yrittää jäljittää ja törkeimmissä tapauksissa näin toimitaan. Internetissä unohdetaan vanha viisaus että, ei voi olettaa että on vapauksia jos ei osaa kantaa vastuuta tekemisistään.

Viimeisimmässä uhkailussa episodissa oli takana olijoista voin vain sanoa, että ”ei tainnut olla kaikki inkkarit kaveruksilla kanootissa”.

Samalla haluan muistuttaa sen että, tasa-arvo  ei tarkoita sitä että on toisen oikeudet olisi ylikäypiä toisen oikeuksiin nähden. Kummallakaan puolella rintamaa. Tämän suuntainen mauton ja hiukan oman käden oikeudelle haiskahtavan toiminnan liputus on uusi ilmiö nykysuomessa ja hyvin vaarallinen tie. Jos katsomme muualle niin mihin on omankäden oikeus johtanut  – terroriin vastustajia kohtaan.

Marko Romppu Romppanen

Kansanedustajaehdokas (vihr)

www.romppu.fi

Fanita FB:ssä

Jätä kommentti

css.php