Tarina Hölmölästä viikonloppua piristämään

burried_child.jpg

Elämä Hölmölän kylässä jatkui ja yhä jatkuu vuodesta toiseen vanhaan tuttuun tapaan.Ei ole kiire mihinkään ja mitäpä sitä hötkyilemään kun asiat sujuvat liikaa miettimättä. Jos ei sujuneet niin mitä sitten ja mitäpä niitä uusia tapoja miettimään. Ei se turhanpäivänen hötkyily ja uusien asioiden haihattelu hölmöläiseen elämänmenoon sopinut.

Vieraita tapoja hölmöläiset jyrkästi vastustavat koska pelkäävät että ihmiset joita ei ymmärrä pilaisi hölmölän kyläläisiltä heille ominaiset tutut, isiltä perityt kaavat ja että he vähitellen kadottaisivat tutun ylivertaisen hölmöläisyytensä. Silloin he ehkä lakkaisivat ajattelemasta isoisän opein. Sitä oli kaikin puolin vastustettava sillä muuten heistä tulisi samanlaisia kuin muualla maailmassa ollaan. Ties miksikä elämä hölmölän kylässä muuttuisi jos hölmölänkin kylässä alettaisiin maailman aivoilla ajattelemaan. Ja mitäpä se sitten hyödyttäisi. Valo saadaan sisään säkillä ja vesi ämpärillä kaivoon kantamalla. Näin on hyväksi havaittu, näin on hyvä. Ei elämä paremmaksi muuttuisi oli sitten vieraita neuvoja tai ei, ja sanookoon muun maailman elävät mitä mieli tekee.

Tuli kuitenkin aika eteen ja hölmöläisten kylä kasvoi yhä laajemmaksi, hölmöläiset joutuivat haluamattaan tekemisiin ulkomaan elävien kanssa. Hölmöläiset kaikesta huolimatta kiinnostuivat ulkomaan elävien tekemisistä. Hölmöläiset alkoivat halajamaan kaiken maailman kilkettä ja kikkaraa. Hölmöimmille Hölmölässä tämä ei sopinut.

Asioita oli hölmölässä hoidettu tasaisessa hölmöydessä, ei kaivattu ulkomaan elävien ajatuksia, saati vieraita kylään asumaan. Nyt oli havaittavissa suuri uhka hölmöläisten elämäntavoille. Hölmöyttä uhattiin ja hölmöläisten syvissä riveissä tätä kavahdettiin. Pelättiin, että tämä saattaisi olla Hölmölän loppu.

Kävi niin, että ulkomaan elävillä oli vaalit jossa valittiin ulkomaan elävistä viisaimmat ja sopivimmat heitä johtamaan. Hölmöläiset kaikessa hölmöydessään tulivat siihen tulokseen, että Hölmölässäkin tulisi pitää vaalit ja päivittää johtajisto. Tahtoivat hölmöläiset hölmöydessään sitten, että pitäisi uudet mutta entistä hölmömmät herrat hölmölästä etsiä ja valita hölmöläisten hommia hoitamaan. Entiset hölmöläisten valitsemat hölmölän hölmöimmät eivät enää hölmöläisten mielestä olleet tarpeeksi hölmöjä.

Vaan hölmöläiset tuumivat, että ei itseään viisaampia pidä valita. Jos valitsisivat nämä heitä linssiin viilaamaan kävisivät, jos tyhmempiä valittaisiin, nämä heidät ahdinkoon suistaisivat. Koska siis hallitushenkilö ei hölmöläisiä viisaampi eikä tyhmenpi saisi olla niin pääkriteeriksi asetettiin, että hölmölää johtamaan valitaan hölmölän hölmöimmät. Ei saanut olla viisas, eikä tyhmä mutta hölmö piti olla. Mitä hölmömpi, sitä parempi. Sovittiin, että kymmenen hölmöä saa riittää.

Ehdokkaita tuli 11. Kun yksi heistä pohti, että onko tämä järkevä tapa valita johtoa hölmöläisiä edustamaan. Hölmöläiset epäilivät tämän hölmöyttä ja hänet poistettiin ehdokaslistalta. Ne loput kymmenen, joiden hölmöys oli testattu ja tarkistettu valittiin Hölmölää johtamaan.

Hölmöläiset kehuivat toisiaan yhteen ääneen. Totesivat, valintojen olleen onnistuneita koska tulee olla todella hölmö jos hölmölää johtamaan haluaa. Hölmölä taantui ja palasi hölmöydessään aikaan hölmöyden. Rajat suljettiin ulkomaan eläviltä ja lailla kiellettiin kaiken maailman kotkotukset jotka hölmöläiselle elämäntavalle vaaraksi todettiin.Vesi edelleen pysyi kaivossa kantamalla ja valo tuli torppaan sisään säkillä tuotuna. Hölmölässä oli taas hyvä hölmöläisten hölmönä hölmöillä.

Hauskaa viikonloppua kaikille!

-romppu-

www.romppu.fi

Fanita FB:ssä !

Jätä kommentti

css.php