Havuja pärkkele

romppu_tarra_perassahiihtaja(2)1.jpg

Monesti kysytään menestyvältä ihmiseltä, oli tämä urheilija tai joku muu alallaan menestynyt henkilö: ”mikä on menestyksesi salaisuus”? Voihan kiesus sentään… En väitä kysyjää hölmöksi mutta kysymys on hölmö ja ajattelematon. Sama jos olisi pokerilla heittänyt Juha Miedolle, Lake Placidin talviolympialaisten 15 kilometrin kilpailun yhden sadasosasekunnin häviön jälkeen, että miltä nyt tuntuu? Varmaan joku kysyikin, itse en olisi lähtenyt tätä kokeilemaan. Jussi on sen verran iso mies, vaikkakin lepposa pohjalaanen.

Molemmissa minun vastaus olisi sama v*t*tt**, mutta eri syistä. Miedon tapauksessa nyppisi tappion niukkuus. Molemmissa myös pattia pakottaisi kysymyksen turhanpäiväisyys ja vastauksen itsestäänselvyys. Kerron nyt tässä kuitenkin joitakin tulkintojani menestyksen takaisista salaisuuksista.

Menestymisen takana on muutamia pieniä asioita.

Menestyminen vaatii neroutta, neroutta olla kärsivällinen.  Vaaditaan myös ehdotonta halua ajaa itsesi saavuttamaan haluamasi. Kärsivällisyyttä ja kykyä kestää henkistä painetta ja fyysisiä tuskia.  Matkan varrella koetut vaivat ja haasteet sotivat sinun haluasi vastaan, samalla kasvattaen sietämätöntä himoa oikoa suunnitelluissa asioissa. Nämä pienet pirut olkapäälläsi voivat estää tiesi menestykseen ja tavoitteidesi siirtymisessä seuraavalle tasolle. Haasteiden voittaminen vaatii uskoa omaan tekemiseensä ja  innostuneisuutta, innostunut pääsee tavoitteisiinsa ja tätä kautta haluttuihin tuloksiin. Usko jos pettää, pettää koko pohja tekemiseltä.

On kyettävä ajattelemaan että tänään tehdään huomisen menestys.  Siis, kaiken minkä tekee tai jättää tekemättä löytää edestään. Taakse on mahdoton palata, eli tee huomisesi tänään. Jokainen voi menestyä ja saavuttaa suuria. Riittää vaan, että on rohkea ja on vahvaa uskoa tekemiseensä.

Voittajalla on tiekartta jonka pohjana on usko, toivo ja rakkaus tekemistään kohtaan. Sydän, johon nitoutuvat nämä tärkeät asiat, erottavat onnistujat ja epäonnistujat.

Tuska, kipu ja nivelrikot tulevat kaupan päälle.

-romppu-

Marko Romppu Romppanen

172326_10150103862784168_681519167_6054538_7560263_o.jpg

www.romppu.fi

Jätä kommentti

css.php