Perussuomalaiset ja vihreät eivät mahdu samaan hallitukseen

romppu_tarra_perassahiihtaja(2).jpg

Vihreiden Heli Virtanen sanoi, että paljon pitää vettä virrata purossa ennen kuin Vihreät ja Perussuomalaiset mahtuvat samaan hallitukseen. Mielestäni jos seuraavalla hallituskaudella nämä kaksi ”sankaria” ovat samassa hallituksessa niin siihen puroon voitaisiin tehdä maailman suurin vesivoimalaitos. Lupaan näin koska en usko näin käyvän.Soini on samaa mieltä asiasta. Voin sanoa, että on se sokea kanakin jyvän löytänyt. Kerrankin voin olla täysin samaa mieltä Soinin kanssa. Soini väitti Vihreitä ylimielisiksi, en allekirjoita tuota mutta samalla ihmettelen vastapallona ihmisten älyn aliarvioimista heikäläisten puolelta.

Vihreät ovat olleet persujen sylkykuppina jo pidemmän aikaa. Syykin on selvä. Vihreillä on ollut selkeästi erilainen linja politiikassaan ja se on ollut täysjärkistä politiikkaa, vastakohtana persujen jokseenkin omituiselle ”leikkaa-liimaa-kopioi-yritä miellyttää, keinolla millä hyvänsä, melkein kaikkia-linjan perussuomalaisuudelle”.

On vihreillä myös omat mustat hetkensä,  mutta kenellä ei olisi. En ala vihreitä umpisokeasti tässä ylistämään. Pitää pystyä olemaan myös itsekriittinen mutta se on sitten oman piirin juttu.

Persujen politikoinnissa en ala viittailemaan mihinkään vuoden 1920 puolueohjelmiin muista eteläisemmistä maista, mutta ehkä varovasti osoitan sormella tuonne läntiseen naapuriin. Mistä he siellä lännessä ovat sitten kopioineet omansa on jotakin aikaisemmin tässä mainittua. Näin olen asian aistivinani.

Vihreiden ja perussuomalaisten näkemyksissä on se ero, että vihreillä tunnelin päässä on valoa ja se on aurinko. Persujen tunnelin päästä en osaa sanoa, että onko se aurinko vai vastaantuleva juna? Itse veikkaan viimeistä.

Tietysti on myös vihreiden pilkaamisessa ollut tekijänä se, ettei persut uskalla kovin kovaa metakkaa pitää isompia puolueita vastaan. Jonkinmoista on ollut ilmassa mutta jotenkin hampaatonta. Pitää miellyttää, jotta pääsee hallitukseen. Hieman tuota Soinin mainitsemaa ylimielisyyttä olen aistivinani persujen suhtautumisessa vihreisiin. Tämä heille suotakoon. Itse arvostan heitä ihmisinä mutta heidän poliittisilla ohjelmilla heittäisin vesilintua jos se sopisi vihreän puolueen edustajalle.

Minulle kerran sanoi erään isomman puolueen edustaja, että ei kannata ärsyttää liikaa toisia kun hallitusvastuun sattuessa kohdalle voi tulla asiat vastaan. Toki tolkku on pidettävä asioissa ja asiat asioina. Minäkin kävin hiomassa terävän kynäni ja juoksin talon ympäri ennen kuin aloin tätä kirjoittamaan.

Asioiden leikkaa-liimaa yhdistelemisestä kertonee jotain viimeisin kannanotto työeläkerahojen sijoittamisesta väylähankkeisiin. Pidin ehdotusta tarkoitushakuisena ja täysin populistisena yrityksenä mielistellä pohjoisen asukkaita. Tuskin Soini itsekään uskoo moisen olevan kovin tuottavaa, saati järkevää. Miksi ei, jos tarpeeksi tuottava idea löytyy mutta itse, valitettavasti, uskon kyseessä olevan kauniin ajatuksen vailla realismia. Varmasti eläkerahastot hakevat jatkuvasti tuottavia kohteita ja suostuvat tähän vanhaan ideaan mikäli tarpeeksi tuottoa on saatavilla.

Työeläkerahastojen tehtävä on tehdä lisää rahaa ja taata maksukyky tulevaisuuden työeläkkeitä varten. Lapin ratahankkeiden rahoittaminen toisi korkeintaan korkotuoton valtion kassasta. Ellei sitten Soini aja takaa, että rataverkot ja muut mainitut projektit tehtäisiin maksulliseksi kuten yksityiset moottoritiet Euroopassa? Voip olla, että loppuu matkustajilta matkustushalut, jos rataverkkoja tai kanavia aletaan pitää liiketoimintaperusteisesti pystyssä. Vakaa uskomukseni on, että tämä heitto kaivettiin lehmännahkakauppaheitto-generaattorista ja sen reaaliarvo on lähinnä viihteellinen.

Ei sillä, etteikö asialistalle nostetut projekti olisi tärkeitä ja huomionarvoisia. Myönnettäköön Soinista se, että hänellä on pelisilmää ottaa oikeita asioita esiin. Sääli vaan, että väärissä asiayhteyksissä. Monia Soinin ehdotuksia voisin jopa itse myös kannattaa jos niissä ei olisi mielestäni väärältä vaikuttavat vaikuttimet ja reaalimaailma ne kohtaisi. Toisaalta Soinin ansiosta politiikka on saanut väriä ja viihdearvoa. Kiitos tästä.

Kiitos ja anteeksi.

Marko Romppu Romppanen

Riihimäki (vihr)

PS: täällä on vuoden omituisin kulttuuriteko 2011 käynnissä – taidelupaus persuille. Kannattaa käydä tykkäämässä:

http://on.fb.me/e5Sczg

5 kommenttia artikkeliin “Perussuomalaiset ja vihreät eivät mahdu samaan hallitukseen”
 1. avatar Pimu sanoo:

  Sen sijaan, että sinäkin muiden ehdokkaiden mukana keskityt mollaamaan vastaehdokkaita ja heidän ideoitaan, voisit ehkä pikkasen avata noita omia vaaliteemojasi konkretian tasolla.

  Eli esim. mitä konkreettisesti tarkoittaa ”Suomi maailman johtavaksi vihreiden teknologioiden energiaosaajaksi” ja millä konkreettisilla toimilla sinun mielestäsi tähän tavoitteeseen päästäisiin? Ja miksi juuri meillä suomalaisilla olisi sen paremmat eväät tuon tavoitteen saavuttamiseksi kuin jolloin muulla kansakunnalla? Entä kuinka suuren osuuden suomalaisesta julkisesta tuesta olisit valmis sijoittamaan tuon tavoitteen saavuttamiseksi ja mitä sitten jos tavoitteeseen ei päästäisikään mittavista panostuksista huolimatta? Tai jos tavoite jollain ihmeellä saavutettaisiin niin miten huolehtisit siitä, että julkisella tuella saavutettu hyöty ei valu vain harvojen yritysjohtajien ja omistajie taskuun vaan jää hyödyntämään kaikkia suomalaisia? Tässä nyt muutama pikaisesti mieleen tullut kysymys, toivottavasti ei ole liian hankalia vastattavaksi.

 2. Hei ”pimu”.

  Kiitos kysymyksistä, onhan noita asioita tullut mieleen pikaisesti mietittynä varsin kattava ja laaja-alainen lista.

  Ehkä olen ollut arvostelemassa puolueen linjauksia ja puoluejohtotasoisten kommentteja, en koskaan riviehdokkaita ole pöllyttänyt. Väittelyt sinänsä ovat piristäviä kokemuksia.

  On sen verran pitkiä vastauksia vaativa projekti, että vastailen näihin kysymyksiisi kunhan olen ensin saanut Sinnemäen tilaisuuden ja esitteen tekstipäivityksineen painoon. Vastaan kyllä parhaan kykyni mukaan, ole huoleti. Pari päivää menee nyt lentäen.
  Nyt tulen sinne Sipusaareen lenkille ja nollaamaan päivän höyryjä.

  -romppu-

 3. avatar Erkki Heide sanoo:

  Pimu tule ja esiinny omalla nimelläsi.
  Pimun kysymykset ovat hyvät. Asenne ehdokasta kohtaan on jotain aivan muuta. Ylimielinen ja vähättelevä! Sama henki oli edellisissä kysymyksissä koskien kulttuuria.

  Osa kysymyksistäsi on aivan liian laajoja jotta yksittäisen ehdokkaan tulisi osata niihin vastata yksityiskohtaisesti. Mieleen tuli se; onko näiden kysymysten takana toisen ehdokkaan tukiryhmä tai saati toinen ehdokas?

  Häpeä tuota asennettasi.

  EH

 4. avatar Pimu sanoo:

  En edusta mitään poliittista puoluetta enkä edustajaehdokasta, itse asiassa en edes tunne henk. koht. ketään tarjolla olevista ehdokkaista. Koska en ole myöskään kukaan julkiseti tunnettu henkilö niin en katso tarpeelliseksi esiintyä tälläkään palstalla omalla nimelläni. Asenteessa voi toki olla jotain sanottavaa, mutta tarkoitus on vain hieman kärjistämällä saada esiin ehdokkaiden todelliset mielipiteet tietyistä itselleni merkityksellisistä asioista. Sen, että kulttuuriavustusen jako tässä maassa on mielestäni törkeän epätasapuolista ja elitististä, otan esille aina sopivan tilaisuuden tullen, ellei asialle sitten tapahdu jotain ajan kuluessa.

 5. Joo, turha tässä pimua sen suuremmin nokkia. Kysymykset ovat olleet hyviä ja haastavia. Eiköhän se asenne korjaannu kun saa vastauksia kysymyksiin.

  -romppu-

Jätä kommentti

css.php