Pedofilia on vakava asia jota ei saa vaalikrampin vuoksi sivuuttaa

Pedofilia eli lapsikohteinen seksuaalihäiriö, jossa pedofiiliksi kutsutun yksilön seksuaalinen suuntautuminen kohdistuu vain ja ainoastaan seksuaalisesti kehittymättömiin lapsiin. Arkikielessä ja joukkotiedotusvälineissä pedofilialla tarkoitetaan monesti seksuaalisen suuntautumisen sijasta lasten seksuaalista hyväksikäyttöä. Sana pedofiili on tullut puhekieleen 1990-luvulla. Sitä ennen puhuttiin usein namusedistä.

Hoidetaan pedofiiliasia kerralla kuntoon!

Ajetaan eduskunnassa läpi seksuaalirikollisille lääkekastraatio sekä siihen liittyvää psykososiaalista hoitoa. Esitys tekisi mahdolliseksi vapaaehtoisen kemiallisen kastraation vakaviin seksuaalirikoksiin syyllistyneille pedofiileille ehtona mahdolliselle seuratulle vapauttamiselle. Kysymyksessä on lääkehoito, joka vaikuttaa vain lääkkeitä syödessä, eli siksi aktiivinen seuranta on myös ehdottoman tärkeää. Hoidolla ei siis tuhota ihmisestä mitään, eikä se aiheuta kipua tai suoriteta mitään fyysisiä toimenpiteitä hoidettaville henkilöille.

Kastraatioesitys oli jo osa nykyisen hallituksen laajempaa lakiesitystä, jolla tiukennetaan lapsiin ja nuoriin kohdistuvan seksuaalirikollisuuden rangaistuksia. Esitys kuitenkin kaatui eduskunnassa nykyisten kansanedustajien haluttomuuteen ratkaista asiaa ennen vaaleja.

Minusta kyseessä oli vastuuton lasten turvallisuuden vähättely.

Kysymyksessä ei ole missään tapauksessa helpotus seksuaalirikollisten rangaistuksiin kemiallisen kastraation avulla. Kastraation tarkoituksena on tehdä heistä mahdollisimman vaarattomia ja mahdollistaa valvottu eläminen osana yhteiskuntaa. Tarkoituksena on turvata kanssaeläjien koskemattomuus.

Vapaaehtoiselta pohjalta voitaisiin kokeilla myös mekaanista, kirurgista kastraatiota. Käsitellyn lakiehdotuksen mukaan lääkehoitoa saanut vanki voisi päästä rangaistuksen loppuvaiheessa valvottuun koevapauteen. Lääkeaineena olisi syproteronisasetaatti, joka vähentää verenkierrossa olevaa testosteronia. Muita lääkkeitä olisivat leuprolidi ja triptoreliini. Kahta viimeistä voisi antaa injektiona, jolloin hoidon seuranta olisi tehokasta.

Ehdotuksen tavoitteena on ehkäistä seksuaalirikosten uusimista.

Hoito saatettaisiin alkuun ehdottomasti ilman oikeutta vapauteen (sairaala/ vankila). Vapaudessa lääkittynä olo tulisi olla hyvin valvottua.

Olisiko aika uskaltaa puhua asioista asioiden oikeilla nimillä?

Marko Romppu Romppanen
kansanedustajaehdokas (vihr)

Riihimäki, Hämeen vaalipiiri

Katso videoni

Lapsiin kohdistuvien rikosten vanhenemispykälä on sitten toinen suuri epäkohta josta olen myös puhunut pitkään!

romppu_ehdokasnumerolla

Jätä kommentti

css.php