Vanha eduskunta koolle – Persut kuplautetaan hallitukseen -kattokaapa vaan.

Vaalit oli ja meni. Tulos oli mitä oli. Onnittelut voittajille ja meidän muiden pitää vaan vahvasti luottaa voittajan sanomaan: ”Kyllä kansaan voi luottaa ja ”Kyllä kansa tietää”. Toivottavasti tiesi, luottaa voi aina. Näillä mennään. Komeita olivat läpimenneiden persujen äänimäärät.Turha niitä on spekuloida. Kiemungin kohtalo harmittaa mut elämä on. Joskus se on vaan niin pienestä kiinni.
Ei muuta kuin eteenpäin kohti uusia pettymyksiä .-)

Lyhyesti, näin töiden lomassa, teen pienen veikkauksen. Katsokaapa vaan. Keskusta ja Kokoomus kutsuvat vielä kerran vanhan eduskunnan koolle ja päättävät runnoa läpi ns. Portugali-paketin. Asia halutaan hoitaa pois ennen tulevia hallitusneuvotteluja + pelastaa Suomen maine eurooppalaisten silmissä. Soinin on sitten helppo mennä hallitukseen samalla huudella paketista. Päätöshän tukipaketista olisi sitten edellisen hallituksen ja eduskunnan heiniä. Persut pääsisivät hankalasta asiasta kasvonsa pelastaen. Saisivat samalla uuden keppihevosen asiasta saaden. Kyllä Soinin lehmännahkakauppa-generaattorista tähänkin sopiva slogani löytyy.
Yksi asia mistä persut tulevat tinkimään on heidän ydinvoimalinjaus ja lupauksista yrittäjien toimintaedellytysten parantamisen suhteen. Viimeisimmässä on annettu löperöitä lupauksia ja maalattu toivemaan karttaa ilman realistista suunnitelmaa sen toteuttamiseksi. Tässä on haaste Soinille jossa Soinin veri mitataan.
Summa summarum – tulee mielenkiintoiset hallitusneuvottelut.

Kiitos kaikille äänestäneille!

Marko Romppu Romppanen

Riihimäki

10 kommenttia artikkeliin “Vanha eduskunta koolle – Persut kuplautetaan hallitukseen -kattokaapa vaan.”
 1. avatar Kari Ilkkala sanoo:

  Terve,

  Mielenkiintoinen analyysi. Yksi kommentti ja pikkuisen spekulaatiota päälle…

  Yrittäjyydestä voin sanoa sen verran, että millään puolueella ei ole ollut esittää mitään relevanttia pläniä yrittäjien tukemiseksi. Jos haluamme lisää yrittäjiä, tarvitsemme lisää kysyntää. Jos lisää kysyntää ei ole luvassa, tarvitsemme vähemmän mutta parempia yrittäjiä.

  Kokoomuksella on nyt aika makea pelin paikka testata kumpi, PS vai SDP, on valmis huoraamaan hallitusneuvotteluissa enemmän. Kun demarien tarvitsee tinkiä oleellisesti perussuomalaisia vähemmän, kokoomus voi tarvittaessa ohjelmaerimielisyyksiin vedoten jättää perussuomalaiset pois hallituksesta, ja muodostaa sen demareiden ja apupuolueiden varaan 106-112 paikan turvin.

  Vai oletko sitä mieltä, että jos vihreille tarjottaisiin paikkaa hallitukseen johon siten ei tarvitsisi ottaa perussuomalaisia, jättäisitte silti väliin? RKP lähtee mihin tahansa hallitukseen, ja KD:ta kiinnostaisi samasta syystä kuin teitäkin.

  Oppositioon jäisivät perussuomalaiset, keskusta ja vasemmisto. Oppositiopolitiikasta tulisi näiden kesken liki yhtä vaikeaa kuin hallituspolitiikastakin, ellei vaikeampaa.

  Tämä on epätodennäköistä, mutta uskoakseni silti paljon todennäköisempää kuin vanhan eduskunnan uudelleen koolle kutsu.

 2. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moro Romppu!
  Onnittelut ehdokkuudestasi!
  Minusta jokainen, joka uskaltaa lähteä eduskuntavaalitaistoon, on rohkea ihminen ja demokratialle välttämätön.
  Aikaisemmin sanottua ei kokoomuksen ja perussuomalaisten väliltä saa pois. Vaikka kepulta meni valta ja arvovalta, se silti voi joutua hallitukseen.
  Jouduin 16.3. avaamaan tanssikurssireissullani kepun vaalikellarin ja lausuin tervetulotoivotusten lomassa, että kepu, persut ja demarit muodostavat seuraavan hallituksen. Sillä lailla arvio meni pieleen, että naispääministerin nimi on Jutta.
  Ajat ovat mielenkiintoiset. Kepulta menee toipumiseen ainakin neljä vuotta.
  Hauskaa kevättä t. Hessu K.

 3. Hei Heikki ja Kari.

  Lyhyt kommentti Karin kirjoitukseen ja jotain keskustelua herättämään. Vihreiden on paree pysyä poissa hallituksesta. Ennen vaaleja uhottiin sitä ettei hallitukseen mennä ellei kannatus kasva. Eipä kasvanut joten se tie on tukossa. Voin sanoa ettei minua tapaa vihreiden kiihdytysajoista mikäli Vihreä liitto löytyy tulevasta hallituksesta. Tulee uskottavuusongelma. Tätä lajia kilpakumppaneiden mielestä vihreillä on jo riittämiin entisestään. Ollaan asiasta mitä mieltä tahansa ei ainakaan kannata antaa lisää löysää tähän suuntaan.

  Tulevasta hallituksesta

  Kokoomus varmasti huudattaa persuja ja demareita. Jos demarit haluaisivat pelata tuleviin vaaleihin entistäkin suuremman vaalivoiton niin jättäytyisivät pois. Ongelma vaan on ettei Kokoomus-Persu-akselilta löydy riittävää voimaa hoitaa tämän maan asioita kuntoon. Tosin, vaalikamppailun tiimellyksissä vaalipuheita kuunnelleena tuli mieleen ettei tämä tainnut ollakaan kaikkien ensisijainen tavoite. Jotenkin vierastan ajatusta kepusta noiden kahden kumppanina. Tulisi riitaisa hallitusporukka. KD ja RKP nyt mahtuu täytteeksi mihin vaan.

  Mä veikkaa samaa kuin Heikki; Demarit, Kepu, Persut + täytemateriaalit. Hallitusneuvottelut ovat herran hallussa. Tulee varmasti niin kimurantit ettei Suomessa ole sellaisia hetkeen nähty. Pahin tilanne olisi jättää persut oppositioon kasvattamaan kannatustaan ilman vastuunkantoa. Heillä on annettu vahva mandaatti kansalta olla hallituksessa, sinne siis. Kepu puhuu oppositiosta. En usko hetkeäkään etteikö he olisivat valmiit hallitukseen jos tätä joku heille tarjoaa. En usko myöskään heidän kärsivän moraalista tuskaa sanomisten ja tekemisien epäsuhdasta.

  Neljän vuoden päähän katselua

  Jos vasemman jalkani jomottelua on uskominen. Neljän vuoden päästä demarit on suurin puolue ja vasemmistoliitto nousee kaksinumeroiseen kannatukseen. Vassareista on tullut nuorison piireissä trendikäs puolue (eivät tiedä Holkerin hallituksista, yms.). Nuoriso tulee nostamaan heitä. Tässä on iso haaste taas vihreille joilla on monet asiat aika lähellä vassareita, vaikken itse miellä itse vihreitä kovin vasemmistolaiseksi puolueeksi…puolue on jotain siltä ja tältä, ehkä vähän tuolta väliltä.
  Loppusanat

  Minusta oli tämä kansanedustajaehdokkuus oli hieno kokemus, opettavainen ja olen kiitollinen siitä luotosta jota tämän yhteydessä sain. Tutustuin lukemattomiin hienoihin ihmisiin niin äänestäjiin kuin muiden puolueiden ehdokkaisiin. Yksittäisiä tapaamisia lukuunottamatta kaikki tapaamiset ovat olleet hyvin rakentavia ja mielyttäviä. Lähes kaikki olivat ymmärtäneet, että asiat ”riitelevät” ei ihmiset.
  Liekö tuo parisataa ääntä sitten mahdottoman huono kun ottaa huomioon että Riihimäen seudulta oli kolme ehdokasta (Yrjö-Koskinen ja Auli Laine), ja allekirjoittaneen aikaisempi poliittinen ura on tasan nolla päivää.
  Katsotaan jos luottoa löytyy niin eiköhän tässä vielä jotain keksi näissä ympyröissä.

  Mainiota kevättä kaikille.

  -romppu-

 4. avatar Jur.kand. sanoo:

  EDUSKUNTA ON VAIN YKSIKAMARINEN

  Kun kerran oikein valtiopäville pyrittiin, pitäisi blogistitippujan sen verran olla valtiosääntöä opiskellut, että tietäisi, ettei meillä mitään kaksikamarista eduskuntaa ole. Vanha eduskunta on lähtenyt lukuisin ulospotkituin, sitä parlamentin paheksuttua styylaajapariskuntaa myöten. Sen seitsemän lääkärilöperöäkin on tulevaa presidenttiehdokasta ja mitä ilmeisimmin ensin ministeriä, kuuden laudaturin ylioppilasta, älykkö Päivi Räsästä lukuunottamatta, tippuneet raakaan käsityöläisammattiinsa ihmisiä ropeloimaan, korvautuen komeasti poliisikunnalla komisarioista alkaen.

  Vanhasta eduskunnasta tippuneet, laitostuneet, ex-kansanedustajat ministereitä myöten ovat muutaman päivän sääliä keräten itkuvirsiään medialle ruikuttaneet, myös tämänkin vaalipiirin isolla rahalla ja ylimitoitetuilla mainoksilla kansalta luottamustehtävää turhaan yrittäneet. Pian he ovat julkisuuden ulkopuolella. Uuden eduskunnan moraali on nousussa. Kansa on puhunut.

  Uusi eduskunta on ehkä historian jämäköin. Juuri radiossa haastateltiin komisario Tom Packalenia, PS, perussuomalaisten harmaan talouden vaaliohjelman hahmottajana. Etelän media senkin PS-linjauksen ja ohjelman salasi vaalien alla.

  Uusille kansanedustajille, 680 prosentin voiton kansalta saaneita perussuomalaisia myöten, on siis valtakirjat jo jaettu. Näin isolle PerusS-porukalle rakennetaan kiireesti näyttävää ryhmähuonetta eduskuntatalon seiniä kaadellen. Ei siinä museovirastolta ehditä lupaa kysellä. Tsunami riehuu arvokkaassa parlamenttirakennuksessakin.

  Verovelvollisten selkänahoista revityn rahan jakajina ja toisten taskuilla käyvien, SAK:n ja SDP:n Sveitsin pankeissa ip-lehtien mukaan ay-miljardejaan makuuttavien sossujen, soinilaisilta parina viime viikkona vaaliteematkin, mm. 1000-vuotisen siirtomaariistäjä Portugalin tuen torjumisen, varastaneet, joutuvat tappiokokoomuksen kanssa tarkasti kuuntelemaan voittoisan Soinin porukan pöytään iskemät vaatimukset.

  Hallituksen ykkösnaiseksi nousee lainoppinut työn sankari, veroekspertti, tilitoimistoyrittäjä, komean virkaurankin luonut, Porvoon vahva kunnallispoliitikko, toimittaja, toisen kauden kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner, Lautakasa-Ylen taistolais-Jyrki Richtin viimeisen vaaliviikon vaalipanelista puheenjohtaja Soinin rinnalta liian etevänä naisena jo Pasilan ovella ulosheittämä. Ruohonen-Lerner valittiin juuri voittajapuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi ja hallitusneuvottelijaksi saman tien. Astui Soinin kyljessä kahden tv-kameroiden eteen, muiden PS-valittujen pariin kameravalojen säihkeessä voittajaikonina. Viesti kansalle oli selvä. Viileä, tuleva mahtipoliitikko on valtiovarainministerin postissa hallituksen ykkösnainen, lausuntojaan tiukasti säästänyt, jota Ylekin viimein nöyrästi suvaitsi televisiossa haastatella. Mahtiministeriön asioissa on rahanjakaja, broileri Kataisen jäljiltä uskomaton työmaa, jonka vain tämä työelämän ansioitunut tuhattaiturinainen pystyy selvittämään.

  Ruohonen-Lernerin rinnalla puoluepoliittinen broileri, tappiosossujen Urpilainen niin tutkintopahasineen kuin olemattomine työkokemuksineen oikeasta työstä on vain varjo, vaikka julkisuudessa onkin koko pääsiäisviikon kiljunut kusetusministeriön salkun perään.

 5. Kiitos viestistäsi, en jaksa sitä lähteä sen yksityiskohtaisemmin kommentoimaan – jokaisella on oikeus omiin mielipiteisiinsä, olipa asenne tai mielipide mikä/mitä tahansa.

  Kamariasiaa on pakko kuitenkin kommentoida: Joo, nyt piti eduskuntaan tehdä pikalaajennus. Persuille peräkammari jotta tuntevat pojjaat ja tytöt olonsa kotoisaksi. Naulakoita ei laitettu koska nopean takinkääntö-kulttuurin vuoksi ne ovat osoittautuneet turhiksi. Eli on siellä nyt ainakin kaksi kamaria…No, leikki leikkinä. Kommentoijan olis pitänyt lukea blogi silloin kun se kirjoitettiin, silloin olisi ollut vielä mahdollista kutsua vanha eduskunta koolle..ei enää kun uusi on aloittanut. Eli blogin leikkisä luonne ja aihe vanheni juuri kun uusi eduskunta aloitti. Onko näistä aina näppylöitä otettava?

  Pitäisiköhän seuraavaksi spekuloida ensi syksyn eduskuntavaaleilla? Tiedä vaikka, josko ehkä ja kenties, meillä olisi uudet vaalit tiedossa? Voi olla, että peräkamari menee purkuun ennen kuin maali seinissä kerkeää kuivumaan.

  Mitä olen katsonut persujen ammatillista pohjaa niin ei se sen kummaisempi ole kuin muillakaan. Uskon sinänsä esim. Soukolan poliisin kokemuksella ja yleisivistyksellä pärjäävän eduskuntatyössä ulkoalukijoiden ammattikunnalle (opettajat) varsin mainiosti. Itse olen enempi odottavalla kannalla kuin sinänsä innostuisin vielä vauhkoamaan kenenkään paremmuudesta ja huonoudesta. Pientä vinoilua kuitenkin pitää olla ilmassa. Puolin ja toisin, mutta ilman vihaa tai katkeruutta.
  Soinin veri mitataan sanojensa pitävyydessä, ja ei kovin vakuuttavasti ole lähtenyt homma käyntiin…heti vaali-iltana alkoi vaalipuheiden takaisinveto.

  Ei muuta ku tsemppiä sinne persuporukoille – ei tule olemaan helppo rasti.

  -romppu-

 6. avatar Petri ja Marja Lehikoinen sanoo:

  Terve Romppu Romppanen.

  Hyvä speku tuo syksyn uudet eduskuntavaalit. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
  Onnea seuraaviin kunnallisvaaleihin. Lupaathan lähteä ehdolle? Sinunlaisia tarvitaan.
  Älä masennu vaikka näissä protestivaaleissa ei kannatus ollut toivomasi.
  Mikäli olet tulevissa eduskuntavaaleissa mukana niin muista tulla myös Hämeenlinnaan kampanjoimaan. Tulet huomaamaan että Hämeenlinna rules for Romppu.

  Perhe voitti eduskunnan kustannuksella.

  PjaML

 7. avatar Kari Ilkkala sanoo:

  Nyt oli pakko kaivaa tämä esille.

  Pohdin ylempänä 18.4. vaalitulosta: ”Kun demarien tarvitsee tinkiä oleellisesti perussuomalaisia vähemmän, kokoomus voi tarvittaessa ohjelmaerimielisyyksiin vedoten jättää perussuomalaiset pois hallituksesta, ja muodostaa sen demareiden ja apupuolueiden varaan 106-112 paikan turvin.”

  Soinin selkäranka kesti, mutta lopputulos on sama jos vihreät lähtee mukaan – 112 paikkaa kuten tuolloin laskin.

  Mitäs luulet Romppu, kuinka käy?

 8. Näyttäisi, että sinulla on ollut oikeat sammakot, joiden avulla olet ennustuksiasi tehnyt.

  Itse toivon etteivät Vihreät mene hallitukseen mukaan, mutta mitäpä minä näistä ymmärrän ,-) Olen hyvin suoraselkäinen kaveri ja olen sitä mieltä, että jos kerran ennen vaaleja uhottiin ettei hallitukseen mennä jos kannatus ei nouse. Eipä noussut, ei. Ei tarvitse olla etsivä Nikke Knatterton (http://fi.wikipedia.org/wiki/Nikke_Knatterton), että osaa tehdä oikean johtopäätöksen.

  Mielestäni Vihreät ovat pussissa. Aivan sama ovatko he hallituksessa tai oppositiossa, ei ole käytännön mahdollisuutta ajaa omia tavoitteita läpi. Oppositiossa kepu saati sitten persut tuskin ovat vihreiden kanssa samoilla linjoilla, vaan ajavat joko Kokoomuksen tai Keskustan kanssa samoja linjauksia enemmälti. (pl. EU-asiat). Persuilla osittain sama tilanne. Käytännössä hallituksella on aivan sama mitä he räkyttävät, koska on epätodennäköistä, että saavat tarpeeksi äänivaltaa taakseen.

  Ikävä kyllä uskon tuohon väitteeseesi Kok, Sdp ja apulannoitteet (myös Vihreät).

  Jotenkin minun mielestä joko persuille rakennettiin poliittisen teatterin avulla (SDP/KOK) haiseva kasa johon he tallasivat, tai sitten persut itse rykäsivät haisevan rytkyn omilla ehdoillaan alkuperäisenä tarkoituksena köllötellä oppositiossa kannatuksestaan kiinni pitäen?! Joku kusetti, mutta kuka ja ketä on varmaan relevantti kysymys?

  -ROMPPU-

 9. Terve vaan kaikille.

  On vaan palattava tähän aiheeseen. On 27.5. ja minun veikkaukseni on, että Vihreät lähtevät hallitusneuvottelusita alle viikon sisällä, elleivät jo tänään?!
  Vasemmisto ei lähde neuvotteluista koska demarit tarvitsevat tukipuolueen itselleen.

  Katainen ei saa hallitusta aikaiseksi ja näin ollen Urpilaiselle menee pallo seuraavaksi. Portugali- paketti on poissa pöydältä (vaikka vielä on monta hankalaa EU -kysymystä edessä) ja katsokaapa vaan niin Soini alkaa taas koputella hallituksen (demareiden ja Kokoomuksen) ovia…

  Edelleen en pidä ihan mahdottomana ajatuksena, että meillä jonkin sortin toimitushallitus vallassa koko vaalikauden tai että olisi syksyllä/talvella tulossa uudet eduskuntavaalit.

  Onko se sitten kenenkään toive/etu niin siihen en osaa sanoa mitään.

  Semmosta tällä kertaa…

  -romppu-

 10. Palaan edelleen niihin uusiin vaaleihin…varteenotettava spekulaatio.
  On se joku muukin ollut ”Tarkkana”, ainakin Ylen mukaan…

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/raju-heitto-ylella-vaalit-uusiksi-soini-paaministeriksi/art-1288392267928.html

  -romppu-

Jätä kommentti

css.php