Kalja-apinat, keppanajorina talven takaa

6965nd4ndcgln2.jpg

Keppana kädessä lehteä luin, keppana kädessä vaatteet puin.  Keppanasta uutiset lehdestä luin, nyrkkiä päättäjille puin. Lumet loin, jälkeen keppanan nautin herkkusuin.  Ei vesi maistu, ei maistu maut esanssein vahvennetuin.

Oisko aika alkaa kapina? Päättäjille kuuluviin muutakin kuin rutistuvan lehden rapina. Tulisiko kansalta kova napina, hyppisi kaduilla kuin apina? Lähtisikö mukaan Savo, entäpä Ratina?

Kansan juomana tunnetaan keppana.  Keppanan juojan kieli ei ole latina, ruokana sillä on läski ja lotina. Ei keppanaa juoda napsuna, ei totina. Keppanaa pullossa aina Masalla ja Topilla. Ottaa uskaltaa vaikkei sitä testattu rotilla. Oli onnellinen Masa, toinen kierros oli tilattuna Topilla.

Kuuli huhun vesittämisestä Topi ja Masa. Manasi ja totesi et kohta on tilalla spiidi, hasa. Pitäisi jyrähtää Vanhasen Masan, ”Ei vettä keppanan sekaan, ei tasan!” Pilaamista se on mielestä Topin ja Masan.

Mielipide yleinen on, sanoo Masa,  ei vesi keppanaan kuulu.  Mistä lie ministeriö näin luullu? Oisko ministeri vettä korvassa omiaan kuullu.

Masa johtopäätökseen on tullu:  ideahan on hullu, kuin pullosta tullu!

Veti vakavaksi Masan, veti Topin. Lehdestä luin, sieltä sen opin. Meinaavat keppanan myynnille tehdä kylillä topin. Sunnuntainakaan ei keppanaa kohta myydä, ellei sitä tiskin alta pyydä. Juomme liikaa jos mäyrän sunnuntaina saa myydä.  Holhousta sanoi Masa, Topi, unohtakaa asia  -minä pyydän.

Riitä ei keppana reseptein laimennetuin. Ostettava on ajoin ja paikoin enemmän rajoitetuin. Jatkossako keppanakin vahvaa ruokakauppaan. Alkoonko matkata se vain auttaa. Monopoliinko keppanat tuodaan, mitä sitten alkottomassa kylässä juodaan?  Kuka monopolista keppanaa alkaa tuomaan, aletaan kerralla kirkasta juomaan.

Olisiko aika kaivaa pannu ukin, keittää mäskit, heittäisi sekaan ohran, rukiin? Kun korpikuusen kyynel täyttää mukit, ei juttele piijoille mukavia ukit.

Masa, Topi, ettekö jo tästä opi? Kapinaan heti tai tulee kukkahattutädeiltä teille kova roti.

-romppu-

mies joka joi pullon substraalia

Jätä kommentti

css.php