Kätesi ristiin laita ettei perkele niskojasi taita

43397efuw4s60zo.jpg
Varoituksen sana herkkänahkaisille, tämä ”ploki”, niinkuin monet näitä raapustuksia nimittää, ei sisällä vihapuhetta. Vihaista puhetta ja osittain huonoa harkintakykyä kylläkin ja näitä molempia mitä runsaimmissa määrin.
Sain sähköpostiini viestin, jossa ystävällismielisesti kerrottiin, että saan selittää sanomisiani ja kirjoituksiani, kun mopomiehet tulevat minut kotiin hakkaamaan. Erilaisia numeraalisia termejä oli viestiin sisällytetty. Kysyessäni niistä sain vastauksen ”vittu sä olet tyhmä”.

En tosiaan tiennyt mitä kerhoa kyseinen numero tarkoittaa. Hänen mielestään heittäydyin tyhmäksi ja vaikeutin ilmeisen huonoa asemaani. Olin kuulemma vittuillut väärään aikaan ja väärässä paikassa, kirjoittaessani mielipiteitäni. Ongelma vaan, ettei avannut tarkemmin mistä oli vetäissyt herneen palkoineen karvaiseen nenäänsä. Aivan sama, ei pelota. En pode herneallergiaa enkä aio vaippakauppaan sen takia, että joku vähä-älyinen päättää purkaa mielensä heikkoutta minun sähköpostilaatikkooni. Hyvä, että tulevat kotiin hakkaamaan niin ei tarvitse mennä kylille pieksettäväksi.

Totuus on usein se, ettei näillä ”meilitappajilla” ole mitään valtaa mainitsemiensa piirien piireissä, joilla ihmisiä uhkaavat. Kysymyksessä on vain elämän häviäjä, joka ei uskalla eikä omaa siis vähäistäkään selkärankaa tulla puhumaan kasvotusten asioista. Äly loppuu, uhoaminen jyrkkenee.

Kysymyksessä on ilmeisesti kaveri, jolla on niin pienet vehkeet että ruikkii omille nyyteilleen. Tämäkin uhkailija piiloutuu väkivaltaiseksi tunnetun tahon taakse, tahon jota hän ei ei voi ohjailla – saati että tätä tahoa oikeasti kiinnostaisi jonkun Romppasen poliittiset mielipiteet. Mielestäni tämä väkivallalla uhkaileva on ressukka, joka luulee arvostuksensa nousevan tekemällä älyttömyyksiä. Tosiasiassa hänestä välitetään ihannoimissaan piireissä yhtä paljon kuin tuhruista wc-pöntössä, korkeintaan siivotessa kirotaan hajua. Tämä hanskamaakari todennäköisesti tosipaikan tullen, joutuessaan selvittämään sanomisiaan vikisee nöyränä kuin piesty koira. (Luonnollisesti tästä en tiedä muuta kuin mielikuvan.)

Yleisellä tasolla on sanottava, että useat talojen kulmilla ”maailmaa parantavat” mattotelineparlamentaarikot ovat uuden mielipideilmaston mukana humaltuneet sananvapaudestaan ja vapauskrapuloissaan päästelevät suustaan mitä sylki suuhun tuo. Nämä epämääräiset, mutta vähemmän hiljaiset, vässykät ovat nyt voimansa tunnossa alkaneet purkaa turhautumistaan kanssaihmisiin. Luulevat vielä, että se on hyväksyttävää. Vaikka turpaan tarjotaan niin että tukka lähtee, niin onneksi vielä ollaan pysytty korvien punotuksessa ja tukka on pysynyt ihmisten päissä.

Nämä väkivallalla uhkailevat politiikan hang-a-round –kaverit ovat vain haisevaa napanöyhtää ja pelinappuloita poliittisessa pelissä. Onneksi kaikki puolueet ovat irtisanoutuneet väkivallasta ja uhkailusta. Politiikoilla äly pysyy päässä, vaikka välillä ylilyödään kirjoittelussa hiukan – kuten nyt ja tässä.

-romppu-

Valokuva

14 kommenttia artikkeliin “Kätesi ristiin laita ettei perkele niskojasi taita”
 1. avatar HPK:n ukko sanoo:

  Hienoa Romppu Romppainen. Paras kirjoitus ja aidoin purkaus jonka olen lukenut vuosikausiin. Olet aivan liian aito viherpiiperoihin. Rohkeita mielipiteiden kertojia ei arvosteta siellä. Vaihda pois.

 2. Moro vaan HPK:n ukko.

  Tuo nyt oli vaan tuommonen verbaali-ilottelu, jossa on hiukan asiaakin räävittömän revittelyn seassa.

  Joku tiedusteli että olenko varmistanut ettei kaveri vedä kahta kauheempaa hernettä tästä, ei vedä – sillä lienee muuta mietittävää. En nyt ihan niin hölmö ole et omiin muroihini kusisin.

  Eikähän tämä asia ole nakuteltu tällä, ja se siittä.
  Jos vaikka me ”riitapukarit” tässä keskittyisimme jatkossa enempi asialinjoille.

  -romppu-

 3. avatar Inkeri Valtonen sanoo:

  Hei!

  Tekstejäsi on hauska lukea, sinulla on erittäin hyvä sanankäyttö. Asia vaan on niin vakava, että siihen pitää suhtautua myös vakavasti. Mielestäni väkivalta on nostanut päätää Suomessa todella voimakkaasti viime vuosina.

  Sanoit, että onneksi kaikki puolueet ovat sanoutuneet irti väkivallasta. Olin aika järkyttynyt, kun luin menneellä viikolla brittiläistä tutkimusta Euroopan uusista puolueista. Kyselyssä oli tutkittu puolueiden suhdetta väkivaltaan ja meillä oli tutkittu perussuomalaisia. Ilmeni, että 30% haastatelluista hyväksyi väkivallan käytön.
  En halua sormella osoittaa yhtä puoluetta, vaan tutkijatkin oli sitä mieltä, että jos muita puolueita tutkittaisiin tulos saattaisi olla sama. Kukaan ei vaan aiemmin ollut edes kysynyt asiaa, koska varsinkin Suomessa on pidetty itsestään selvänä ettei väkivaltaa hyväksytä.
  Tämä tutkimus sai minut taas miettimään, että mihis tämä maa on oikein menossa.

  Inkeri Valtonen

 4. Hei Inkeri.

  Kiitos kommentistasi. Olen samaa mieltä ongelman vakavuudesta, ja siitä että asiaan tulisi suhtautua vakavasti. Bloggaamista pidän itse tyylilajillisesti kirjoitusmuotona jossa voi vakavistakin asioista herättää keskustelua ja ajatuksia värikkäällä ja paikoin rajulla, mutta huumoripitoisella sanaleikittelyllä. Pakko myöntää että kyseessä oli minulle varsin poikkeuksellinen aivonystyröiden tuulettelu ja alapää-adjektiivien ilotulitus.

  Siis, asiat asioina – väkivaltaan vakavasti, tyhjän uhkailijoilta voidaan viedä uskottavuus vaikka huumorin keinoin. Uhkailu on toki myös vakava ongelma, vaikkakin hyvin harvoin siihen törmää. Minä en halua lähteä ketään uhkailemaan tai viedä nahkurin orsille. Sanansäilä tekee kipeää ja on uhkailijan ja minun välinen piiska. Asiat selviää ilman perinteistä metodia: ”kädessä on kuri eli nahkavyö”.

  Mitä tulee puolueiden kannattajien väkivallan suosimiseen niin taitaa joka puolueessa olla omat radikaalit nyrkinheiluttajat.

  Viittaamasi tutkimuksen tuloksista ollaan nyt kovin erimielisiä. Jopa Demos, tutkimuksen tehnyt tutkimuslaitos, ei oikein saa selvää mitä he ovat tehneet tai miten tulkinneet, jos ovat tulkinneet tai kuka on tulkinnut jos on tulkinnut tai mitä lie tulkinnut tai kysynyt ja keneltä…

  Ota nyt selvää tästä. Lukekaa itse tämän linkin takaa asiasta lisää.

  http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194698383940/artikkeli/perussuomalaisia+suututtaneessa+kyselyssa+uusi+kaanne+tutkimuslaitos+irtisanoutuu+kerrotusta.html

  Ei muuta ku kukkia ja kärpäsiä, vai oliko se rauhaa ja raukkautta kaikille!

  -romppu-

 5. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moro Romppu!
  Kaverilla kävi murtovaras, joka oli sillä lailla erikoistunut, että vei vain kullat ja hopeat. Kohde oli ilmeisesti tiedusteltu, sillä isäntäväki oli poissa kotoa.
  Mitähän sitä nykyään saa tehdä, jos aamuyöllä herää ulko-oven tiirikoimiseen tai yleisavaimen (sorkkarauta) käyttöön. Rosmo ei välttämättä osaa suomea. Oikeastaan Ilkka Iivari voisi kommentoida tätä! Joskus -90-luvulla eräs huoltoasemayrittäjä ampui murtovarasta jalkaan ja sai ruumiin vamman tuottamisesta sakkoja ja ehdollista.
  Terv. Hessu K.

 6. Moro vaan Hessu.

  En osaa vastata kysymykseesi, mutta uskon et jos jotain rosvoille tekee niin käräjille mennään.

  Jotenkin ne ovat hölmöjä nuo lait joissakin tapauksissa. Meillä oli joskus 70-luvulla baarin takana, sisäpihalla, meitin koira kiinni. Sinne sitten yks kylähullujuoppo päätti mennä kuselle. Ei riittänyt et meni tarpeilleen vaan oli sitten päättänyt viihdyttää itseään koiravanhusta härnäämällä. Oli oikein kepin kanssa mennyt hätyyttämään puolisokeaa koiraa.

  Koira puri, käräjille mentiin ja 5000 mk piti vanhempien maksaa korvauksia ao. puliveijarille. Kaikki vaikka oikein pöytäkirjassa todettiin että oli tungettu aidatulle pihalle/yksityisalueelle, härnätty kiinni olevaa koiraa…oikeusmurha minusta.

  Jos tulisi tolkuton rahapula niin kait sitä pitäis mennä härnäämään naapureiden koiria, purettaa itteensä ja eeku pörssi kuntoon. Murtohommissa vois tienata kans, vaikkei mitää veiskään. Kaatus rappusissa tai ottas muutaman tillikan ottalohkoon. Tietty murrosta/yrityksestä voi tulla jotain viranomaissanktioita.. .-)

  -romppu-

 7. avatar Jari N sanoo:

  Ymmärrän kyllä tämänkin blogin taustalla piilevän harmistuksen siitä, että joku voi olla asioista eri mieltä, mutta minulle ainakin jäi tästä blogista yksi ainoa kysymys:

  Kuka (tai ketkä) Suomessa nykyään jaottelevat ihmisiä ”elämän häviäjiin” ja muihin?

  Kun on seurannut eduskunnassakin käytyä keskustelua siitä, mikä on sopivaa puhetta, ovat minua alkaneet ihmetyttää nämä vihreiden (ja varsinkin SDP:n edustajien) kommentit asioista. Demarin nettisivuilta löytyy useitakin samantyyppisiä kolumneja, joissa huudetaan jo punakaartejakin avuksi puolustamaan ”suvaitsevaisuutta” (ihan totta, käykää vaikka itse lukemassa).

  Tällaiset yleistykset ovat (mielestäni) erittäin vaarallisia, ja minun mielestäni ne johtavat tehokkaimmin yhteiskunnan jakautumiseen.

 8. Hei.

  Kiitos Jarille palautteestaan.

  Haluaisin kuulla heti alkuun Jarilta että mikä aiheuttaa hänelle harmistuksen demareiden tai vihreiden suvaitsevaisuutta kannattavissa mielipiteissä?

  Eikö hän juuri sanonut alussa, että blogini perustuu harmistukseen siitä että joku on eri mieltä. Miten se nyt oikein on saako olla harmistunut vai ei? Saako olla harmistunut vain jos on yhdessä Jarin kanssa, ja Jarin mielestä myös, oikeista mielipiteistä harmistunut?

  Ilmeisesti en ollut oikeasta asiasta harmistunut kun harmistuin tavasta kuinka uhkailija toimi, uhkaajan mielipiteestähän en ollut harmistunut blogissani – koska näitä en tiedä.

  Eli siis:
  Jari N:n väite on täysin naurettava piilevästä harmistuksesta koskien eri mieltä olemisesta. Väittäisi Jarin olevan väitteensä kanssa blogini taustoista yhtä katollaan kuin entisen junnun karvanoppa-corolla Kärsämäen hiekkatiellä 90 -luvulla.

  Ainakaan minun puolelta ei ole uhkaajan mielipiteitä kommentoitu, vaan tätä uhkailua ja siihen liittyvää toimintaa. Ei hän ole minulle mielipiteitään kertonut, saati sitä mistä aiheesta oli kilahtanut. Eikä siellä viitattu edes kenenkään mielipiteeseen, vaan ehkä varovaisesti otettiin kantaa tapaan kuinka niitä mielipiteitä ilmaistaan.

  Ennemmin tässä oli kysymys juuri päinvastaisesta eli minua uhattiin koska uhkaaja oli eri mieltä asioista minun kanssani. Hän purki omaa harmistustaan, harmistustaan minun mielipiteistä, uhkailemalla minua mopojengi-avusteisella pieksennällä.

  Mitä taas tulee viitaukseen elämän häviäjästä, niin tässä tapauksessa viitattiin uhkailijaan ja uhkailua harrastaviin. Minusta jatkossakin väkivallalla uhkailevat ovat elämän häviäjiä – sanoi kuka tahansa ja mitä tahansa!

  Mitä demareihin tulee, niin en ole lukenut heidän jorinoitaan, saati persujen tai vihreiden viime aikoina. Enempi olen keskittynyt omiin asioihini.

  Tämän blogin takana ei ole, ainakaan tarkoituksella, puoluepoliittista polititikointia. Toivottavasti se myös osataan lukea ilman värillisiä laseja,myös vaikka se on jaossa Perussuomalaisten FB -sivulla. Blogi on kirjoitettu aivan kirkkain lasein ja sen päällimmäinen tavoite on antaa uhkailijalle sanan säilän sivallus ja olla samalla viihdyttävä, mahdollisesti ajatuksia herättävä, lukukokemus muille.

  Toisaalta sitä oli myös erittäin hauska kirjoittaa! Tähän sitten Riihimäen savolaisen on pukattava savolaista elämänviisautta:

  ”Tietpä mitä tahhaansa, niin se on älykkyyven merkki, jos sulla on lystiä sitä tehessäsi”.

  Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!

  -romppu-

 9. avatar Jari N sanoo:

  Kiitoksia vastauksesta. Lainaan sitä hiukan:

  ”Haluaisin kuulla heti alkuun Jarilta että mikä aiheuttaa hänelle harmistuksen demareiden tai vihreiden suvaitsevaisuutta kannattavissa mielipiteissä?”

  Hienosti johdateltu kysymys. Suvaitsevaisuudessa (ehkä tämä termikin kaipaisi päivitystä) ei sinänsä ei ole mitään vikaa, vaan siinä sanomassa, millä sitä markkinoidaan. Jos et keskustele ”suvaitsevaisuudesta” kuten me keskustelemme, olet meitä vastaan – niinhän politiikkaa on viime aikoina tehty.

  Unohdetaanpa puoluepolitiikka ja mopojengit hetkeksi ja kysytään samaa asiaa vaikkapa näin (ja suoraan): Ovatko ihmiset siis mielestäsi Suomessa tasa-arvoisia taustasta riippumatta? Saavatko kaikki tasa-arvoista kohtelua, ja ansaitsevatko he sitä?

  PS. Karvanoppacorollat olivat 1980-luvun, eivät 1990-luvun ilmiö (paitsi ehkä Kummelissa).

 10. Terve Jari,

  Kuhan kikkailin ja testailin vastapelurin hermon pitävyyttä. Heitit hyviä kyssäreitä ja kommentteja.

  Suvaitsevaisuus

  Suvaitsevaisuudelle pitäisi keksiä joku uusi nimitys, tai ainakin hiukan jäähdyttää keskustelua siitä. Itse myös olen sitä sanaa korviani myöden täynnä. En minäkään suvaitse kaikkea, eikä minun tai muiden tarvitsekaan. On vaikea kysymys, mikä on yleisten normien mukaan suvaittava ja mitä ei. Uskonnolliset piirit suvaitsevat joku jotakin, jotkut eivät tunnu suvaitsevan yhtään mitään paitsi omaa suvaitsemattomuuttaan. Näitä ei kuitenkaan saa paheksua, saati niihin puuttua. Kait se vaan pitää pysyä lain pykälien sisällä niin tulee hyvä.

  Tasa-arvoisuus

  Blogini ei nyt tällä kertaa käsitellyt tätä asiaa. Mutta kaiketi tässä voi jotain asiaan liittyvää suoraan ajatuksen palosta kirjoittaa. Kerran kysytään suoraan niin on kait reilua ainakin yrittää vastata.

  Pyrin vastaamaan niin suoraan ja ”lyhyesti” kysymykseesi kuin vain suoraselkäinen kippuraselkäsavolainen osaa. Pyrin myös antamaan lukijalle vastuuvapautuksen luetusta.

  Olet oikeassa siinä että tasa-arvoisuuteen ja tasa-arvoiseen kohteluun liittyvät kysymykset ovat ikuisuuskysymyksiä. Mikä on tasa-arvoista ja mikä ei, on vaikea kysymys.
  Väittäisin että jokainen suomalainen saa Suomessa varsin tasa-arvoisen kohtelun, jos kaikki ihmiset laitetaan jonoon alastomina ja anonyymeiksi lähtötasolla nolla.

  Sitten kun jatkossa tulee mukaan henkilökohtaiset ominaisuudet, mahdollinen omaisuus, jne., niin toki joillakin on paremmat mahdollisuudet parantaa asemiaan muihin nähden. Esim. oikeudessa laki on kaikille sama, mutta jos rahaa on niin voi palkata asianajaja-armeijan etsimään siitä porsaanreikiä vs. valtiorahoitteinen oikeusavustaja varattomalle. Ei se kuitenkaan tee heistä parempia ihmisiä kuin heistä, joilla ei ole näitä henkilökohtaisista ominaisuuksista riippuvia mahdollisuuksia.

  Itse en ole kovin vahva tasa-arvososialisti ollut koskaan. Sen verran maailmalla olen ollut että olen nähnyt sen että tiedän jokainen on pääasiassa oman onnensa seppä. Tietenkään ketään ei saa syrjiä, väheksyä tai jättää heitteille esim. taustansa perusteella. Suomessa, en väitä enkä usko jatkossakaan kaikkien olevan tasa-arvoisessa asemassa edes esim. kaikkien julkishallinnon palvelujen suhteen. Joillakin ne vaan on esim. palvelut lähempänä kuin toisilla. Osa tasa-arvoisuuteen liittyvistä kysymyksistä on myös yksilön omien valintojen summa. Ongelmia tuottaa myös eri paikkakunnilla käytössä olevat tulkinnat toimintatavoista ja –periaatteista. Näillä voidaan ajaa ihmisiä hyvinkin eriarvoiseen asemaan. Mikä mielenkiintoista näissä on että ne kaikki tulkinnat saattavat sopia sääntöjen/ohjeiden/asetusten/lakien sisään.

  Toki näistä epäkohdista ja epätasa-arvoisesta kohtelusta saa lukea tai katsoa TV:stä harva se päivä. Aina varmasti löytyy tulkintoja sekä parannettavaa. Ei tämä maailma täydellinen ole.

  Ansaintakysymyksenä en tasa-arvoista kohtelua osaa käsitellä. Ehkä silloin, jos joku omalla toiminnallaan aiheuttaa jotain niin jotain voidaan rajoittaa..en osaa sanoa mitä tai miten nyt tähän hätään.

  Tämä keskustelu näistä aiheista on varmasti pohjaton suo. Tuntuu olevan jokaisella asiaan oma mielipide, ja enempi valitettavaa kuin kehtutavaa. Olipa sitten aihetta ja ei.

  Näin väsyneenä ei tuo pääkoppa toimi parhaalla mahdollisella tavalla joten taidan anoa vastuuvapautta myös itselleni kirjoittamastani. Josko menisi tästä ”mäyryymästä” saunaan ja suhauttaisi savolaisen sotasankarin rankan viikon kunniaksi.

  Savolaisia kansanviisauksia kun olen viljellyt joten en malta poiketa nytkään tavoista. Tässä hiukan aihetta liippaava sutjaus:

  ”Eekö onni voes olla ihan vuan sitä, että ee oo onneton?”

  -romppu-

  PS: Ei savolaisilla jolpeilla vielä 1980-luvulla ollut varaa corolliin, ladoilla ne ajelivat, tai jos oli niin kyllä se vielä 1990-luvulla kursittiin kasaan ajoa varten. 1990-luvulla tosin taisi paremmissa piireissä tais olla jo muutama escorttikin pärtsättävänä + karvanopat (luonnollisesti).

 11. avatar Antti sanoo:

  Jari Ännälle kiitos aamun piristämisestä. Nettipersujen taito ajaa keskustelu aivan sivuraiteilleen ja aloittaa myllyttäminen suvaitsevaisuudesta, vihervassareista sun muista ilkiöistä on vertaansa vailla. Respect!

  A

 12. Antti,

  Hämmentämisen jalo taito on tärkeä taito. Erityisesti se toimii pelastusrenkaana mikäli kompetenssi loppuu tai ei ole asiasta sanottavaa, mutta tapetille on päästävä. Eräissä ryhmissä lienee moiseen ihan oma koulutusjaosto.

  Enoni, joka on tehnyt pitkän poliittisen uran SMP:ssä, kertoi että paras tapa vaikeissa tapauksissa on alkaa kyselemään kysymyksiä jotka ohjaa toiseen aiheeseen. Kysymykseen vastattava aina kysymyksellä joka ohjaa taas asiaa sivummalle. Toki maalla tämän suuntainen oli politikointi helpompaa kun kaikki tunsivat toisensa hyvin.

  Itse tunnistan tämän helposti. En vain jaksa siitä välittää.

  -romppu-

  PS: Noista ”nettipersuista” kannattaisi muiden puolueiden ottaa oppia. Parilla aktiivisella ja pahasisuisella ”rakkikoiralla” voi saada ihmeitä aikaiseksi netissä.

 13. avatar Jari N sanoo:

  Kiitän Markoa tyhjentävästä ja rehellisestä vastauksesta, ja toivotan hyvää syksyn jatkoa. Toivottavasti keskustelemme joskus asioista kasvokkain.

  Markolle ja nimimerkki Antille tiedoksi: En ole maininnut PS:ää kertaakaan missään viesteissäni, eikä minulla ole PS:n (tai PS:n politiikan kanssa) mitään tekemistä muutenkaan. Te teitte nämä oletukset vain ja ainoastaan kirjoittamieni viestien pohjalta; onko vihreän tai demaripolitiikan haastaminen sallittua ainoastaan ”nettipersuille”(?) Persuilu on nyt muotia, mutta toivottavasti tässä maassa sallitaan jatkossa mielipiteenvapaus muillekin. Vielä kerran kiitoksia, ja palataan 🙂

 14. avatar OP sanoo:

  Ei tuo Romppainen missään kohta pesuihin viitannut, tahi Jaria pesuksi syyttänyt. Romppainen on alkanut päivä päivältä puhumaan asioista, ei niistä jotka niitä puhuvat.
  Romppaista voi kyllä kehua reiluksi, ei tunnu kiertelevän asioita. Pyrkii sanomaan ne kansalle selvällä kielellä ja kiertelemättä suoraan.
  Sydäntä ja luonnetta ei puutu. Loistavalla, kenties jopa älykkäällä, huumorintajulla on vielä mies varustettu. Mikäpä tässä herran juttuja lukiessa. Edelleen ihmettelen muiden muassa sitä miksi Romppainen on vihertumpeloissa. Menee hyvä mies pilalle.

Jätä kommentti

css.php