Eniten vituttaa kaikki

8192p2crld1akg.jpg

Minua ottaa sitten niin keleesti päähän nämä kaiken maailman  persut, vihervassarit, punikit, kapitalistikokkareet, kepulikepulaiset, demarit, dementikot, suomen durhin puolue, solisalirattit, kokkarit, cockarit, koksut, sekoomus, hajoomus, kepulit, kekkarit, viherpiipertäjät ja perssuomalaiset. Puhumattakaan vasureista, eli vähemmistöliitosta, Ruotsin Kielen Puolustajista, kaikenmaailman raamattudemokraattisista hihhuleista tai kommareista. Eniten siis vituttavat kaikki. Unohdinko jonkun, jos unohdin niin sanokaa terveisiä, että se ärsyttää minua suunnattomasti.

Sekosinko, no en – ajattelin kysyä palkkiota eräästä iltapäivälehdestä.

Kilahdin kyllä täysin, kun netissä kiersi Mikko Kuustosen saama ehdotus erään valtakunnallisen lehden toimitukselta. Kuvan kirjelmässä kyseisen painomustehukan politiikan toimituksen esimies yrittää tilata Mikko Kuustoselta haukkumakirjettä Niinistöstä ja Kokoomuksesta. Haavistoa ja Vihreitä olikin kirjeen mukaan jo toinen hyväkäs sitten haukkunut olan takaa, saanut siitä vielä rahaakin. Kuustonen on sen verran fiksu, ettei tähän lähde. On, omien sanojensa mukaan, oppinut elämänsä varrella muutakin kuin tumputtamaan niin ettei peitto heilu.

On se jo perkele, sanon minä. Samaan aikaan kun muualla mietitään että miten saataisiin Suomessa pintaan noussut negatiivinen ilmapiiri poliitikan ympäriltä tasaantumaan ja ns. vihan ilmapiiristä päästäisiin eroon, niin toiset yrittävät sotkea asioita maksamalla siitä oikein palkkiota. Toisaalta kansalle on tarjottava sitä, mitä kansa haluaa. Haluaako kansa vihan lietsontaa – tuskin?!

Voi kuinka se vihaa, verta ja lihaa

Viha kytkeytyy hyvin moninaisiin asioihin meissä. Vihassa kuitenkin tulee muistaa, että jos jokin minua toisessa ihmisessä vaivaa tai ärsyttää, se on myös itseni ongelma. Vihasta saa voimaa, ja että vihastuminen tai kiukuttelu puhdistaa ilmaa ja jopa parantaa oloa. Itsekin kiukuttelen joskus mielenvirikkeeksi. Minä väitän kuitenkin että loppupelissä näiltä kaikenmaailman vihapaakareilta korkeintaan pettää pumppu.

Eduskuntavaalien aikaan, kun kiertelin erilaisilla toreilla ja turuilla, niin yhden kerran törmäsin yleisön negatiiviseen ilmapiiriin Lahden torilla. Politiikkojen osalta en koskaan, päinvastoin sain runsaasti hyviä tuttuja kaikista puolueista. Voin nyt tässä tunnustaa, että viherpiirertäjänä jaoin persujen mainoksia pitkin Riihimäkeä samalla kun jaoin omiani. Voi kauhiata. He tekivät samoin minun mainoksieni kanssa ympäri Hämettä. Perussuomalaisten kannattajat jakoivat tuhansia mainoksiani ilman vastapalvelustakin. Vasemmiston kavereilta sain myös monenlaista jeesiä, kuten myös hyvää tsemppiä ja vinkkejä hämeenlinnalaisilta Kokoomuksen edustajilta. Janakkalan ja Lahden suunnalta sain yhteistyötä vihreiltäkin. Silloin kun luottaa omaan sanomaansa ja antaa kansan päättää, niin voi tehdä näin. Kävi syvin tai matalin, niin kaveria kampittamalla ei pitkälle pötki.

Eduskuntavaaleista ja kilpailijapuolueiden edustajista jäi oikein hyvä maku. Ihastuin Riihimäen vassarin, Aino-Kaisan, kuten myös Forssan teurastajan (Jannen) positiivisuuteen ja monen muun eri puolueen edustajan aitoon tsemppiin ja kannustukseen. Sitä tunsi kentällä itsensä tervetulleeksi karkeloihin. Siinä keltanokkaisen politiikon alkutaipaleen karkeus tasaantui ja ymmärrys kokonaisuudesta avautui. Kiitos tästä!

Ihmisten tulisi ymmärtää se,  että vaikka puheissa ja kirjoituksissa politiikot kritisoivat toisiensa mielipiteitä tai puoleiden toimintaa, niin ei se tarkoita millään muotoa minkäänlaista vihanpitoa henkilötasolla. Asiat riitelevät, eivät ihmiset. Okei, kaunis ajatus ja näin se pitäisi olla, mutta muistettava että tunnekuohuissa ja joskus kaikki voivat syyllistyä pieniin ylilyönteihin.
Ihmiset jotka pystyvät tekemään yhteistyötä tuntevat olonsa erittäin hyväksi, lämpimäksi ja vahvaksi. Tätä yhteistyötä ja lämpöä toivon kaikille osapuolille – ja muistakaa äänestää sitä parempaa ehdokasta. Kumpi se sitten lieneekään.

Kiitos ja anteeksi.

-romppu-

7 kommenttia artikkeliin “Eniten vituttaa kaikki”
 1. avatar Riitta Nyqvist sanoo:

  Moron Romppu!
  On mukavaa kun palasit kiireittesi keskeltä myös näille HäSa taajuuksille.
  Mitä tuohon Kuustosen tumputtamiseen tulee, mä vähän ihmettelin..
  Kyllä normaalisti nuoren miehen biologiakello tikittää siihen tahtiin..
  Jotta munkinsyönti ja tumputus täkin alla on opittu jo paaaaljon ennen armeijaan menoa.
  Näillä mennään!
  Riitta

 2. Kiitos Riitta,

  kivahan täällä on vääntää ja vakavamielisiä plokeja kirjootella. Kiireinen tosiaan olen ollut, ja eipä paljoa kiireet näyttäisi helpottavan. Terapiaa tämä kirjoittelu on, voi jättää vaaleanpunaiset pillerit ottamatta ku muistaa pukata tänne kansalle paheksuttavaksi jorinaa.

  Mitä taas tumputtamiseen tulee niin varmaan on noin kuten mainitsit. Kellojen tikittämisistä en tiedä mutta näkkärin syönti oli yleistä tuvissa valojen sammumisen jälkeen. Narskun, narskun. Monasti kavereilla meni murut henkeen ku piti niin pirusti köhiä.

  Upinniemen sodessa oli niin huonot munkit että itse pääsin eroon munkkien syömisestä. Rixun sodessa joskus olen sortunut tähän paheeseen. Näkkäri maistuu edelleen varsin mainiosti, hammaslääkäkin suositteli näkkärin syömistä. Se on terveellistä hampaille, antaa vähän haastetta. Itse kyllä suosin sitä ruokapöydässä ja kylmän maidon kanssa.

  Tuossa toisessa tarkoituksessa näkkärin syömistä voisi varmaan pitää eturauhaselle edullisena hoitotoimena. Sitten vielä sanotaan että yösyöminen olisi epäterveellistä?! Tiedä tuota.

  Miksiköhän armeijan alusasuja sanotaan runkkupuvuiksi, tai toivemaan kartoiksi – joku osannee avata tätä puolta…kun aihe on noussut mediassa kovasti pinnalle.

  Viettelen nyt tässä yhdeksättä hääpäivää. Pitänee lopetella koneella notkuminen. Näin jotta kymmeneskin juhlapäivä ois luvassa, tai ainakin että voin syödä näkkärini jatkossakin maidon kanssa ruokapäydässä.

  -romppu-

 3. avatar Timo Autio sanoo:

  Itse olen myös mielelläni lukenut blogiasi. Kirjoitat tärkeistä aiheista, mutta mielestäni positiivisesti ajateltuna sopivan viistosta vinkkelistä. Niin, ja onnea hääpäivän johdosta!

 4. Hei Timo,

  Kiitos kannustuksesta ja onnitteluista.

  Minun kirjoitukset tulevat olemaan jatkossakin viistosta kirjoitettuja, sen verran kenollaan on koko kaveri.

  Riihimäellä kritisoitiin että minun blogini ovat demokratian irvikuvia.
  Liekö vaikuttimet kommentointiin ollut poliittiset…vaikea sanoa, hyvä jos tunteita herättävät.

  Jatkoja.

  -romppu-

 5. avatar Kenttätyöläinen HLM sanoo:

  Romppu Romppainen, Riihimäki.

  Yhteistyökuviot ja keskinäiset auttamiset lienevät sujuneet kuten kerroit. En epäile yhtään. Teksti ja asenne muiden puolueen edustajiin kuvaa luonnettasi erinomaisesti. Sivusta seuranneena voinen todeta ettet ilmeisesti ole halukas tuomaan esiin negatiivisia tekijöitä vaalien ajalta. Tekijöitä jotka vaikuttivat mitä ilmeisemmin saamaasi julkisuuteen ja tätä kautta menestykseesi eduskuntavaaleissa.

  Mikä meille Hämeenlinnassa oli aivan ilmeistä ja julkinen tieto, vihreä puolue hämeenlinnan alueella petti ja puukotti selkään sinua sen minkä taisi. Huomasit varmasti tämän itsekin. Yhteistyöstä taisit vain voida haaveille heidän kanssaan? Omat koirat purivat, mustamaalasivat sinua sen minkä ehtivät. Riihimäellä olit jotenkin suututtanut Kokoomuksen. Heidän sisäpiirissä sinua mustamaalattiin myös. Asian teki omituiseksi koska muiden puolueiden tai alueiden edustajat eivät toimineet edellä kuvatulla tavalla. En kuullut sinusta pahaa sanaa kentältä. Monet kehuivat sinua yhteistyökykyiseksi jopa erittäin miellyttäväksi persoonaksi. Asialinjoistasi ja keskustelukyvystäsi pidettiin yli puoluerajojen.

  Ihmettelen suuresti jos olet maksanut kuluvalta vuodelta Vihreän puolueen jäsenmaksun, oletko? Testaan sinua. Vastaatko rehellisesti. Vastauksesi kertonee enemmän kuin mahdolliset vastauksesi muihin esittämiini faktoihin. En halua kuulla syytä maksamattomuuteen. Vastaus tähän kysymykseen riittää. Kyllä vai ei.
  KENTTÄTYÖLÄINEN HLM

 6. Moroo.

  Tehdessäni pyytämiäsi korjauksia kommenttiisi mietin ensimmäistä kertaa poistavani jonkun kommentin keskusteluista. En suosi sensuuria, eli siellä se on.

  En kokenut asioita noin kuten kuvasit, mutta todettakoon että yhteistyössä olisi ollut edustamani puolueen sisällä rutkasti parantamisen varaa. Erityisesti mainitsemallasi alueella. Mitä taas tulee Riihimäen Kokoomukseen, jos noin on tapahtunut kuten kuvailit, niin he tekevät mitä parhaaksi näkevät. Tässä tarjoilussa jokainen kaataa omaan kuppiinsa. En aio vastapalloon vedellä ketään vanhojen juttujen perusteella. Olen niin laiska etten viitsi tai jaksa venyä antamaan henkistä selkäsaunaa minusta mahdollisesti pahaa puhuneille.

  Tällä hetkellä olen ollut sen verran kiireinen yrityksen liiketoiminnan kehittämisen kanssa etten ole politiikkaa kerennyt miettimään. En ole maksanut minkään puolueen jäsenmaksua, en siis myöskään mainitsemaasi Vihreitten. Ehkä maksan, ehkä en. Katsotaan nyte, miten perhe ja työt antavat periksi näille harrasteille.

  No hard feelings, vaikka eniten vituttaa kaikki. LOL!

  -romppu-

 7. avatar Altti Moisala sanoo:

  Kenttätyöläinen HLM väittää, että Romppua olisi vihreiden taholta puukotettu selkään eduskuntavaalikampanjan aikana. Olin tuolloin Hämeen Vihreiden toiminnanjohtajana ja vaalipäällikkönä ja asuin Hämeenlinnassa. Enkä käsitä yhtään, mistä ”kenttätyöläinen” puhuu. Vihreisiin kohdistuva perusteeton loanheitto saavutti 2011 vaaleissa ennätyslukemia, eikä näemmä ole vieläkään päättynyt.

  Romppu ei ole minkään puolueen puudeli – ja juuri siksi sopi hyvin ehdokkaaksi listallemme. Pieni kitka ja eri mieltä oleminen kuuluvat politiikkaan. Vaalien kaltaisissa projekteissa yhteistyö toimii harvoin täydellisesti, ja kenttäväen paine ja työtaakka vaaleissa voi olla iso. En siis mene vannomaan, ettei yhtään pahaa sanaa olisi sanottu. Yhteishenki meidän porukassamme oli 2011 vaaleissa kuitenkin todella hyvä.

  ”Kenttätyöläisen” epämääräiset väitteet mustamaalaamisesta ovat täyttä höpönlöpöä. Arvostan liikaa hevosmiehiä käyttääkseni kulunutta kielikuvaa.

  Altti Moisala

Jätä kommentti

css.php