Järvi ei soutamalla kulu – pettämätön totuus

Minulle soitti eräs kaverini ja kyseli  ns. pettäjäsivustojen toimivuudesta ja luotettavuudesta. Hetken mietittyäni jäsentelin kantani yksinkertaiseksi. En voi sanoa kokemuspohjalta, mutta voin lähes varmana kertoa että rahasi menee ja saat korkeintaan lämmintä kättä – omaasi.

Huomautin myös sivuston jäsenrekisterin riskistä joutua hakkeroiduksi, jonka jälkeen nimi loistaa kaikilla forumeilla.  Tämän henkilön tapauksessa myös R-kioskin ikkunnoissa keltaisella korostettuna.  Varsinkin Itä-Eurooppalaisissa parituspalveluissa seurataan hyvinkin aktiivisesti käyttäjien profiileja, tiedä vaikka saatua tietoa voisi hyväksi käyttää tulevaisuudessa erilaisissa taloudellisissa tai poliittisissa yhteyksissä.

Maailma on täynnä eri sivustoja joilla kannustetaan jäseniä pettämään. Sinkkusivustoja on myös valtavat määrät ja mikäpä niissä, onhan erilaisia senssi-ilmoituspalveluita ollut iät ja ajat. Sama se mistä vapaat ihmiset seuraansa hakevat.

Kuitenkin nykyinen muoti-ilmiö jossa yritetään erityisesti parisuhteessa tai naimisissa olevia saamaan jäseniksi ja vapaisiin seksisuhteisiin lienee verraten uusi ilmiö. Pettämisestä on tullut sallittua ja ”hyväksyttyä” liiketoimintaa.

Ilkka Kanervan kuvalla itseään markkinoinut Ashley Madison on ollut yksi ehkä röyhkeimmistä ulostulossaan. Kanervan vetäminen mainokseen, ja vielä luvatta, oli näin markkinointi-ihmisen silmissä erittäin onnistunut veto. Suomessa korvaukset mahdollisen oikeusprosessin kautta tulevat niin pieniksi että saatu mainosarvo ja julkisuus päihittää kulun kirkkaasti.

Minulla on kuitenkin sellainen kutina kelleissäni, että loppujen lopuksi tämä kuten muut vastaavat palvelut keskittyvät enemmän pumppaamaan jäsenistöstä kaiken sen taloudellisen hyödyn itselleen joka on saatavilla ennen kuin nämä tajuvat maksavansa toiveajattelusta. Se olisikin hauska kun miehille annettaisiin erillinen ”pesänsaantitakuu”, naisille luonnollisesti vastaava jollakin kivalla nimikkeellä.

Pettämissivustojen idea on vanha ja yksinkertainen. Pisnes perustetaan puhtaasti ajatukselle että ”liha on heikko” ja miesten seksinhimolle, monissa palveluissa vain miehet maksavat. Sivustojen viestintä antaa ymmärtää että naisten sänki kutiaisi yhtä paljon kuin miesten tässä asiassa ja heitä olisi palvelut pullollaan. Totuus lienee kuitenkin toinen, palvelujen käyttäjistä (eli maksajista) lienee yli 90 prosenttia miehiä. Markkinointiviestintä luonnollisesti antaan ymmärtää suhteen suurin piirtein toisin päin. Joka miehellä on säänssi eli mahdollisuus päästä ”veevoommaan reekee pyöreeks” (erään savolaisen rauhanturvaajan kuvaus aktista) kunhan vaan muistaa maksaa kulut. Toisaalta naistenkin pettämishalut ovat olleet nousussa, ja sitten tulevat tietysti naiset ja miehet jotka sinkkuina hakevat itselleen varattua seuraa.

Markkinointi-ihmisenä joutuu aina segmentoimaan, miettimään kohderyhmiä. Jos nyt näitä palveluja mietitään ketkä voisivat olla palvelulle otollisin maaperä ovat ns. splittaajat.

Perinteisesti splittaaja on keski-ikäinen vuosikymmeniä avioliitossa moitteettomasti elänyt mies ja kolmas osapuoli häntä vuosikymmeniä nuorempi naimaton nainen. Naisillekin tämän tyyppinen uskottomuus on yleistymässä. Naiset ovat kuitenkin nuorempia ja heidän rakastajansa on lähellä heidän omaa ikäänsä. Usein näillä naisilla on pieniä lapsia. Uskottomuus on pitkäkestoista kestäen jopa vuosia ja suhde on emotionaalisesti merkittävä. Veikkaan että markkinointia ei näissä piireissä tehdä aivan mutu-tuntumalta. Sen verran suuret rahat ovat kyseessä.

Itse en ole mikään moraalin yli-äänenkannattaja, ja elämäni varrella elänyt ihan riittävän räväkkää elämää, mutta kuitenkin uskon että pelkästään näihin palveluihin liittyminen voi tuottaa perhe-elämään sellaisen harmin ja luottamuspulan jota voi olla vaikea paikata. Antakaa nekin rahat vaikka Pelastusarmeijalle jouluna tai Punaisen Ristin nälkäpäivään niin saatte huomattavasti suuremman tyydyksen…

Järvi ei kulu soutamalla, mutta vene voi alkaa vuotaa…

-romppu-

Lainailtu pätkä splittauksen osalta: http://www.parisuhdeapua.fi/artikkelit/parisuhde/nakokulmia_uskottomuuteen/

 

Kommentti artikkeliin “Järvi ei soutamalla kulu – pettämätön totuus”
  1. avatar Erkki Strömberg sanoo:

    Harvinaisen selkeäsanista ja ”mieleistäni” tekstiä. Olen samaa mieltä.
    Tasa-arvoisuus on toteutumassa ja miehet ”kauhistelevat” naisten menoa. On ollut aiemmin ”niinku tuo pettämien paemminkin niiku meittin miesten asia vaan näinä aikoina se enänpi kaikien” Linnan Leppäsen Preetiä mukaellen.
    Nuorison asenteen taas ovat muuttuneet pariuskollisimmiksi ja ainahan nuoremmat ovat sukupolvea vanhempia viisaampia ja raittiinpiakin. Voipi olla jotta tyttö kattelee pitkäaikaisen poikakaverinsa kainalosta onnellisena mummonsa tai äiteensä hurjaa menoa ”sonnin-vaihto-markkinoilla” ja miettii kukahan ton on tollaseks kasvattanut? Mediako?

    Esimerkkiähän antaa ikäerojutuista Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö. Ja pikkunilkit painaa perässä!

Jätä kommentti

css.php